top of page
Zoeken

Publicatie BN de Stem - Trouwfotograaf van het jaar 2020

Trouwfotograaf van het jaar 2020

WOOOW, zo'n groot stuk in BN De Stem vandaag! Het is onwerkelijk 😍

Veel dank aan alle mensen om me heen die me veel hebben geleerd en me hebben geïnspireerd tot de plek waar ik nu ben 🙏🙏🙏


Dankbaar voor FdB - Fotógrafos de Boda 💛


Dank aan alle bruidsparen die voor mij hebben gekozen 💜


Lees hier het online krantenartikel

Trouwfotograaf van het jaar 2020 - Publicatie BN de Stem - Denise Motz
Trouwfotograaf van het jaar 2020 - Publicatie BN de Stem - Denise Motz

Denise (33) is de beste trouwfotograaf: ‘Liever geen standaardfoto op een bruggetje’

BREDA - Een klein lichtpuntje in een jaar dat ook voor fotograaf Denise Motz vooral uit een hoop afzeggingen bestaat vanwege de pandemie. Afgelopen week werd zij door FdB Fotógrafos de Boda uitgeroepen tot trouwfotograaf van het jaar 2020.


Hiermee is de Bredase de eerste vrouw die de prijs wint en laat ze 400 collega’s in binnen- en buitenland achter zich.


Dat ze de prijs gewonnen heeft komt volgens Motz zelf vooral doordat ze de grenzen opzoekt binnen de trouwfotografie. "Dus niet een standaardfoto van het bruidspaar op een bruggetje, bijvoorbeeld. Ik zoek vooral momenten die niet belangrijk lijken op zo’n dag, maar dat later wel zijn."


Als voorbeeld noemt Motz een foto die ze ooit maakte van een bruid die tijdens een fotoshoot de voeten in een verkoelend teiltje met water legde. Niet veel later meldde ook een dorstige hond zich, wat een bijzonder hilarische foto opleverde voor in het trouwboek.


Het grote misverstand dat mensen hebben over haar beroep is volgens Motz dat het huis-tuin-en-keuken fotografie is. "Zo dacht ik er eerst zelf ook over en wilde er daarom ook nooit aan beginnen. Tot ik een keer wel een opdracht aannam en merkte dat ik echt mijn passie erin kwijt kon.”


Vooral iets speciaals maken van de standaardmomenten op een bruiloft is volgens Motz iedere keer een uitdaging.

Ondanks de prijs is de Bredase niet van plan om haar prijzen omhoog te gooien. "Dat zou ik kunnen doen, maar dan krijg ik niet meer de klanten die ik wil hebben. Ik zit graag op een level met mijn bruidsparen en heb liever geen prinsessen waarvan de jurk bijvoorbeeld niet vies mag worden.”


Voor de nabije toekomst wil Motz dan ook gewoon de wereld blijven rondreizen op zoek naar bijzondere bruiloften. Wel zou ze graag nog een keer in de toptien terechtkomen van de Fearless Awards.


Twee jaar geleden behaalde ze al eens de top 20 van deze belangrijkste prijs voor bruiloftsfotografen en dat smaakt naar meer. "Ik vind zulke prijzen best belangrijk. Zowel om mijzelf te blijven ontwikkelen als om mijn bekendheid in de wereld te vergroten.”

bottom of page