top of page

BESTE TROUWFOTOGRAAF

FdB - Fotógrafos de Boda heeft mij uitgeroepen tot beste trouwfotograaf van het jaar 2020!!!

Ik weet niet hoe ik hiermee moet beginnen.

Mijn adem stokte toen ik het hoorde en ik had nooit verwacht dat ik beste trouwfotograaf zou worden door te concurreren met al deze geweldige trouwfotografen. Tijdens de laatste ronde werden nog 7 foto's van mij uitgereikt als awards, waarmee ik in totaal een waanzinnig aantal van 16 awards (de meeste) heb mogen behalen. 

 

Het niveau van de wedstrijd is erg hoog en het behalen van een nominatie in de top 8 was voor mij al een hele prestatie. Ik voel me erg gezegend, dit jaar gaf me zoveel kansen dat het zelfs met minder bruiloften of werk geweldig was. Ik heb zoveel geleerd over hoe ik mijn tijd zorgvuldig kan besteden en het maximale uit alles kan halen. We vieren bijna elke dag feest, maar deze prestatie verdient een hele week champagne en cake. Ik had nog niet eens in mijn diepste dromen kunnen wensen dat ik de beste huwelijksfotograaf van het jaar zou worden.

 

Mijn lieve familie en vrienden, ik wil jullie allemaal bedanken, waar je ook bent op deze planeet, voor je aanwezigheid in mijn leven en om me te steunen in wat ik het liefste doe, momenten bevriezen en tastbare herinneringen maken voor anderen. ❤️

Ik ben een gelukkige dame.

Wil je zien welke foto's nog meer awards hebben gewonnen? Neem hier eens een kijkje

Misschien kan ik ook iets voor jullie betekenen, kom eens gezellig langs voor een bakje koffie

Beste Trouwfotograaf van het jaar 2020 - Denise Motz
Eerste prijs beste trouwfotograaf Denise Motz

Een stukje uit de krant

BREDA - Een klein lichtpuntje in een jaar dat ook voor bruidsfotograaf Denise Motz vooral uit een hoop afzeggingen bestaat vanwege de pandemie. Afgelopen week werd zij door FdB Fotógrafos de Boda uitgeroepen tot beste trouwfotograaf van het jaar 2020. 

Hiermee is de Bredase de eerste vrouw die de prijs wint en laat ze 400 collega’s in binnen- en buitenland achter zich.

Dat ze de prijs gewonnen heeft komt volgens Motz zelf vooral doordat ze de grenzen opzoekt binnen de trouwfotografie. "Dus niet een standaardfoto van het bruidspaar op een bruggetje, bijvoorbeeld. Ik zoek vooral momenten die niet belangrijk lijken op zo’n dag, maar dat later wel zijn." 

Als voorbeeld noemt Motz een foto die ze ooit maakte van een bruid die tijdens een fotoshoot de voeten in een verkoelend teiltje met water legde. Niet veel later meldde ook een dorstige hond zich, wat een bijzonder hilarische foto opleverde voor in het trouwboek.

Het grote misverstand dat mensen hebben over haar beroep is volgens Motz dat het huis-tuin-en-keuken fotografie is. "Zo dacht ik er eerst zelf ook over en wilde er daarom ook nooit aan beginnen. Tot ik een keer wel een opdracht aannam en merkte dat ik echt mijn passie erin kwijt kon.”

Vooral iets speciaals maken van de standaardmomenten op een bruiloft is volgens Motz iedere keer een uitdaging.

Ondanks de prijs is de Bredase niet van plan om haar prijzen omhoog te gooien. "Dat zou ik kunnen doen, maar dan krijg ik niet meer de klanten die ik wil hebben. Ik zit graag op een level met mijn bruidsparen en heb liever geen prinsessen waarvan de jurk bijvoorbeeld niet vies mag worden.” 

Voor de nabije toekomst wil Motz dan ook gewoon de wereld blijven rondreizen op zoek naar bijzondere bruiloften. Wel zou ze graag nog een keer in de toptien terechtkomen van de Fearless Awards. 

Twee jaar geleden behaalde ze al eens de top 20 van deze belangrijkste prijs voor beste trouwfotograaf en dat smaakt naar meer. "Ik vind zulke prijzen best belangrijk. Zowel om mijzelf te blijven ontwikkelen als om mijn bekendheid in de wereld te vergroten.”

bottom of page