top of page

BRUIDSFOTOGRAAF VENETIË

Bruidsfotograaf Venetië die Engels, Nederlands en Italiaans spreekt? Dan ben je hier aan het goede adres. Samen met mijn Italiaanse vriend heb ik een huis gekocht in Bassano del Grappa. Dit is dichtbij Venetië en heel makkelijk bereikbaar voor mij. Veel trouwfotografen die in en rondom Venetië werken zijn Italiaans en uit ervaring weet ik dat vloeiend Engels sprekende Italianen ook een schaarste is. Een bruidsfotograaf meenemen vanuit Nederland kan ook, maar daar zitten vaak extra kosten aan verbonden voor reis en verblijf. Een Nederlandse trouwfotograaf die in Italië woont heeft voordelen.

 

Romantisch trouwen

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië, over de hele wereld beroemd als drijvende stad van unieke schoonheid. Dit is een stad van water waar geen geen auto's zijn, alleen grachten. Alle gebouwen zijn omgeven door water en het enige beschikbare transportmiddel zijn boten of gondels. Ik ben bekend in Venetië en weet veel prachtige plekken, waar je als tourist misschien niet zomaar komt. Het is een geweldige stad om te trouwen en is wereldwijd bekend met de vele romantische bruggetjes en kleine pittoreske straatjes en kanalen. Een gondeltocht door de kanalen, romantisch wandelen of heerlijk dineren in een van de heerlijke Italiaanse restaurantjes. Er is van alles te zien en te beleven, romantiek ten top! Een ideale locatie voor een bruiloft of trouwfeest. Venetië is erg geliefd en als je kiest om daar te trouwen, wees daarom op tijd moet het plannen van jullie bruiloft. 

 

Trouwen op eiland Murano

Murano is één van de Venetiaanse eilanden, een klein stukje varen van het centrum waar het een stuk rustiger is. Murano is beroemd om het glaswerk en de vele gekleurde huizen, een echte eye-catcher.

 

Hoe regel je een bruiloft in Venetië?

Het beste is om voor een ceremonieel huwelijk te kiezen in Venetië. Het wettelijke huwelijk kost veel inspanning en het vertalen van de ceremonie is misschien ook wat minder fijn.

 

Trouw locaties in Venetië

Burgerlijke huwelijken in Venetië worden vaak gevierd in het prachtige Palazzo Cavalli dat uitkijkt over het Canal Grande. Alleen in Venetië kan een bruid per gondel naar de Trouwzaal komen en je geeft je gasten ook de kans om na de burgerlijke ceremonie zo'n geweldige rit te maken langs de authentieke Venetiaanse callas. Venetië is ook een van de mooiste kunststeden, miljoenen bezoekers komen elk jaar om de stad gewoon te bezoeken of te genieten van attracties zoals de Biënnale of het Filmfestival of het bekende carnaval.

 

Met zijn formele en imposante grote trap is het Palazzo Cavalli de meest populaire locatie voor burgerlijke ceremonies. Een andere fantastische optie voor een burgerlijk huwelijk in Venetië is het elegante paleis op het betoverende eiland Murano. Het paleis met uitzicht op het water is een buitengewone setting voor een bruiloft in Venetië.


Talrijke chique Venetiaanse hotels en weelderige renaissancepaleizen zijn beschikbaar voor privé-huwelijksrecepties. Stel je eens voor dat jullie prachtige ceremonie plaatsvindt in het elegante interieur dat wordt verlicht door zacht kaarslicht en een sfeer creëert uit de romantische tijden van de glorie van Venetië. Meer informele restaurants of verfijnde eetgelegenheden in Venetië zijn allemaal aantrekkelijke locaties voor uw bruiloftsfeest in Venetië.

Hieronder een rijtje met trouwlocaties in Venetië

• Belmond Hotel Cipriani

• JW Mariott Venice

• San Clemente Palace Kempinski

• Luna Hotel Baglioni

• Bauer Palazzo

• Ca’Sagredo
• Hotel Excelsior

• Villa Barbarich

• Sina Centurion Palace

• Ca’Nigra

 

Meer informatie?

Willen jullie meer bruiloften in Italië zien? Ga dan naar Trouwfotografie Italië. Voor andere bruiloften in het buitenland, ga dan naar Destination wedding. Wensen jullie meer informatie, neem dan gerust contact met mij op via email of telefoon. Ik leer jullie en jullie verhaal graag kennen. 

Bruidsfotografie in Venetië trouwshoot tussen de romantische kanalen met gondelaars en touristen
Bruidsfotografie Venetië romantische sillhouet van twee geliefden
bottom of page