top of page

BRUIDSFOTOGRAFIE
MOLUKSE BRUILOFT

Bruidsfotografie van een traditionele Molukse bruiloft

De traditionele Molukse bruiloft van Rachelle & Joshua vond plaats op 24 februari 2023.
Die dag kreeg ik de eer om voor het eerst een traditionele Molukse bruiloft te fotograferen. De bruid is mode ontwerpster en heeft een groot gedeelte van de traditionele trouwkleding zelf gemaakt. De schoenen en accessoires heeft ze uit de Molukken over laten komen. Tegenwoordig trouwen de meeste Molukkers op een moderne manier, maar zij gingen terug naar hun roots.

 

Molukse Tradities

Voorafgaand aan de bruiloft bespraken we alle verschillende rituelen die op deze dag zouden plaatsvinden. Zo komt het stel na de kerkdienst aan bij het huis van de man en wordt ze hier door zijn familie in een rode doek gewikkeld. Hiermee wordt ze opgenomen in zijn gezin. Op het moment dat de rituelen plaatsvonden voelde ik zoveel emoties om me heen en totale overgave. Het is zo waardevol om dit van dichtbij te mogen meemaken en deze emoties ook te voelen. 

 

De symbolische waarde van de Molukse kerk Maranatha 

Een van de mooiste werken van de beroemde architect Aldo van Eyck, een architectonische parel in de Oranjebuurt in Deventer. Wanneer je binnen staat, zie je de Molukken. De kleur blauw van de zee, de schelpen uit de Molukken verwerkt in het cement, gedecoreerd in de vorm van een vis. Je beleeft de Molukse eilanden, het klopt gewoon.


Ik blijf onder de indruk van de liefde tussen mensen, de verschillende rituelen en culturen. Ik leer zoveel om aanwezig te zijn bij deze mooie momenten. Gaan jullie ook op een traditionele wijze trouwen of zelfs in de Molukken? Dan reis ik graag met jullie mee. Ik ben benieuwd naar jullie wensen voor de bruiloft en naar jullie verhaal. Vraag dan gerust informatie of kijk op Bruiloft in het BuitenlandHieronder kun je een selectie foto's vinden van deze Traditionele Molukse bruiloft in Deventer.  

bottom of page