top of page

FAQ TROUWFOTOGRAAF

VEELGESTELDE VRAGEN

 

Wat leuk, jullie gaan trouwen, maar waar kijk je naar bij het zoeken van een trouwfotograaf?

Hieronder een aantal veelgestelde vragen om het voor jullie wat makkelijker te maken en een inzicht te geven

hoe ik te werk ga tijdens de bruiloft, maar ook over het boekingsproces, nabewerking en afhandeling.

Zit jullie vraag er niet tussen, dan kun je die natuurlijk altijd stellen via onderstaand contactformulier.

01. Wat is jouw stijl/benadering van trouwfotografie?

Ik beschouw mezelf als een echte verhalenverteller. Dit betekent dat mijn stijl vooral documentair is. Hierbij zie je foto's met verhaaltjes, echte momenten, kleine details en humor.

 

Het is waanzinnig om al die unieke persoonlijkheden vast te leggen zoals ze zijn. Tijdens fotoshoots probeer ik de dynamiek, de sfeer en de energie van elk koppel vast te leggen in plaats van te laten poseren. Ik streef ernaar om authentieke en oprechte beelden te creëren die je de bruiloft laten herbeleven.

 

02. Hoe ver van tevoren moeten we reserveren?

Afhankelijk van de maand waarin jullie gaan trouwen, word ik vaak een half jaar tot een jaar van tevoren geboekt. Ik beperk het aantal bruiloften dat ik elk jaar aanneem om er zeker van te zijn dat ik voldoende tijd heb om me op elke bruiloft afzonderlijk te concentreren en de juiste aandacht te geven, dus het is de moeite waard om zo vroeg mogelijk contact op te nemen om jullie datum te reserveren. Een ondertekend overeenkomst en een voorschot zijn nodig om jullie datum te reserveren.

 

03. We hebben een kleine bruiloft of een elopement en hebben maar een paar uur een fotograaf nodig.

Is dit iets wat je aanbiedt?

Zeker, ik hou van intieme bruiloften en ik ben altijd blij om een deel van de dag aan te bieden. Neem contact met mij op om jullie plannen te bespreken, zodat ik kan uitzoeken hoeveel uren voor jullie geschikt is.

 

04. Ben jij de fotograaf die mijn bruiloft gaat fotograferen?

Ja absoluut! Op jullie bruiloft zal ik altijd de hoofdfotograaf zijn.

05. Met hoeveel fotografen werk je?

Meestal werk ik alleen. De meeste bruiloften hebben eigenlijk maar één fotograaf nodig. Als jullie bruiloft echter extra fotografen nodig heeft (meer dan 150 gasten heeft, meerdere locaties op uw trouwdag en/of een groot huwelijksfeest), ken ik veel getalenteerde trouwfotografen met dezelfde ervaring om uit te nodigen. Wanneer ik een andere fotograaf kies om mee te werken op een bruiloft, ben ik er altijd van overtuigd dat zij een uitgebreide ervaring hebben die minstens gelijk is aan de mijne.

06. Boeken jullie soms meer dan één bruiloft per dag, weekend?

Twee bruiloften op één dag? Nee, geen kans. Voor elke bruiloft wil ik graag de juiste aandacht en concentratie bewaren. Daarom fotograaf ik het liefst maar 1 bruiloft in een weekend. Onder bepaalde ideale omstandigheden, zoals korte bruiloften kunnen soms twee bruiloften in één weekend plaatsvinden, maar dat gebeurd niet vaak.

07. Hoe snel na de bruiloft kunnen we de foto’s ontvangen?

Binnen twee of drie dagen na jullie bruiloft stuur ik jullie een preview en slideshow. Ongeveer zes weken daarna zal uw privé online gallery beschikbaar zijn. Daarna mogen jullie zelf de foto’s selecteren die in jullie album komen en kan ik beginnen met het ontwerpen van het album. Na de definitieve goedkeuring duurt het nog zo’n 4 tot 6 weken voor jullie het album in huis hebben.

08. Zullen onze foto's in kleur, zwart-wit of een mix zijn?

Normaal gesproken kun je verwachten dat je galerij 50% zwart-wit en 50% kleur bevat, dit hangt echt af van de specifieke bruiloft, de momenten en emoties. Soms zijn kleuren afleidend van de emotie en komt deze veel beter tot zijn recht met een zwart-wit foto. Uiteraard hou ik ook van kleur, maar ik probeer wel bij de werkelijkheid te blijven. Wanneer jullie een voorkeur hebben voor kleur of zwart-wit, dan kan ik dit aanpassen aan jullie wensen.

 

09. Bied je retouches, kleuraanpassingen of andere corrigerende diensten aan?

Elke foto die je ontvangt, wordt volledig bewerkt in de mate die je op mijn website ziet. Dit omvat aanpassing van toon en witbalans, aanpassing van de belichting, bijsnijden en rechttrekken van de afbeeldingen, zwart-witconversie (indien van toepassing) en verscherping.

 

10. Hoe ontvangen wij onze foto's?

Zodra jullie foto's klaar zijn, ontvang je een e-mail met een link naar een beveiligde online galerij met alle hoge resolutie foto's van jullie trouwdag die jullie kunnen bekijken, downloaden en delen.

 

11. Hoeveel foto's kunnen wij verwachten?

Gemiddeld ontvangen jullie tussen de 400-600 foto's voor een standaard trouwdag 9 tot 12 uur.

 

12. Wat gebeurt er met de foto’s die we niet krijgen?

Ik ben er sterk van overtuigd dat de foto's die een fotograaf op een bruiloft maakt, gezien en geliefd moeten worden.

 

Eerst bekijk ik alle foto's die ik heb gemaakt. Ik lever elke foto af die ik de moeite waard vindt om te leveren (elke foto die goed belicht is, niet-duplicaat en natuurlijk vleiend is). Ik maak de hele dag foto's en hoewel er altijd een paar foto's zijn die, om de een of andere reden, niet lukken als ik ze eenmaal op volledige grootte op de computer zie, houd ik die foto's niet voor niets achter.

 

Vergeet nooit het belang van selecteren; het is een van de belangrijkste taken van de trouwfotograaf.

13. Wat voor trouwalbums bieden jullie aan?

We zien graag jullie foto's tot leven komen en we hebben verschillende opties voor trouwalbums waaruit jullie kunnen kiezen. Bij al onze pakketten zijn trouwalbums inbegrepen. Al onze trouwalbums hebben vlakliggend fotopapier. Trouwalbums zijn er in bond, velvet, linnen & eco-papier, gedrukt op fotopapier en handmatig gebonden. Je moet ze zien en aanraken om echt te begrijpen hoe geweldig ze zijn, dus stuur me een e-mail en laten we koffie drinken zodat je ze kunt bekijken!

 

14. Kunnen we de details van onze draaiboek wijzigen naarmate onze trouwdag dichterbij komt en beter zicht hebben op onze tijdlijn?

Natuurlijk! Het is moeilijk nu al precies te weten hoeveel uur fotografie jullie denken nodig te hebben. Het is helemaal geen probleem als jullie besluiten het pakket uit te breiden of denken minder uren nodig te hebben in de weken en maanden voorafgaand aan uw bruiloft. Een paar weken van tevoren hebben wij nog een detailgesprek om de dag nogmaals helemaal door te nemen.

 

15. Heb je ervaring met fotograferen in verschillende lichtsituaties?

Ja, ik voel mij zeer op mijn gemak bij het werken onder alle soorten lichtomstandigheden. Ik kan het beschikbare licht gebruiken en daarnaast kan ik flash inzetten om mijn eigen belichting te creëren.

 

16. Moeten we tijdens het diner een plaatsje reserveren voor de fotograaf 

Graag! Indien ik tijdens het diner en de feestavond aanwezig ben en ik heb inmiddels er een lange dag opzitten met fotograferen dan zou het heel prettig zijn om wat te kunnen eten en te drinken. Ik presteer natuurlijk ook een stukje beter als ik weer energie kan opdoen met een voedende maaltijd. Het zou fijn zijn wanneer ik in dezelfde ruimte kan zitten waar jullie ook eten, zodat ik alles goed in de gaten kan blijven houden mocht er een moment zijn waar gefotografeerd moet worden, zoals de speeches.

 

17. Plaatst je foto's van onze bruiloft op je website, Instagram, enz.?

Ja, het zou kunnen dat ik een aantal foto’s in mijn portfolio deel. Wanneer dit een probleem is, laat het me dan even weten wanneer u boekt.

 

18. Wat zijn de vervolgstappen als wij jou willen boeken?

Heel leuk wanneer jullie mij boeken als jullie trouwfotograaf! Om alles goed op papier te hebben werk ik altijd met een overeenkomst en een voorschot van 20%. Daarna staat jullie datum gereserveerd en gaan we er een fantastische dag van maken!

 

Krijgen jullie hier nu nog meer interesse in mij als jullie trouwfotograaf?

Neem dan gerust eens contact op!

Bericht ontvangen!

bottom of page