top of page

FOTOLOCATIES BREDA
TOP 10 BESTE FOTOLOCATIES IN BREDA

De 10 beste fotolocaties in Breda zijn niet allemaal even makkelijke te vinden. Daarom heb ik als trouwfotograaf Breda hier voor jullie de top 10 fotolocaties op een rijtje gezet. Als een echte kenner van Breda, want ik woon hier inmiddels 14 jaar, ken ik elk tuintje, bos, verlaten pand en veel industriële gebieden. Er zijn zoveel verschillende mooie fotoplekjes in Breda te vinden, maar iedereen houdt weer van iets anders.

 

Tijdens een kennismakingsgesprek lopen we ook de fotoshoot na. De meeste koppels die bij mij belanden houden niet van poseren, maar zouden wel graag ongedwongen spontane foto's van zichzelf willen ontvangen. Mijn aanpak is, vooral plezier hebben en de chemie tussen jullie vangen zonder jullie al teveel te poseren. Wel zal ik jullie wat aanwijzingen kunnen geven, maar het voornaamste voor ons allebei is, om het luchtig te houden. Een activiteit inplannen is altijd een goed idee voor een fotoshoot op locatie in Breda. Voor meer informatie, neem vooral contact met mij op :) De top 10 beste fotolocaties van Breda op een rij. 

Fotolocatie Huize Druivelaar Breda

Een bed & Breakfast voor binnen en buiten fotoshoots, een verborgen parel in Breda. Verscholen achter de huizen, onzichtbaar vanaf de straat, verschijnt de oude boerderij Huize Druivelaar uit 1902. Geheel met groen omgeven en in alle rust omhuld met geluiden van vogels en het geritsel van bladeren.

 

De ruim honderd jaar oude authentieke druivenkas is een verborgen parel in Breda. De binnenlocatie is gevuld met de tevens honderd jaar oude druivenranken. Het lijkt hierdoor alsof je je ergens in het buitenland bevindt.

In de eigen stadstuin van 2600m2 kun je in de zomer plukken van frambozen, Japanse wijnbessen, bramen, kruisbessen en appels. De tuin is zeer gevarieerd en heeft verschillende paden waardoor het lijkt alsof je je in een sprookje bevindt.

Fotolocatie Haveneiland Breda

Een nog relatief onbekende plek van Breda is het Haveneiland: urban, industrieel en hip. In de toekomst verrijst hier een woonwijk. Maar tot het zover is, is dit de perfecte plek om een hele dag door te brengen of om een fotoshoot te doen. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden. Haveneiland zegt het al, het is omringt met de haven waar verschillende boten hun ligging vinden.

 

Daarnaast zit stek hier gevestigd een soort van minifestival. Kleine ondernemers hebben hier hun eigen industriële plekjes gemaakt. Ook vind je hier Pier15, een skatepark en Belcrum Beach, een klein strandje naast de haven. Dit levert een heel afwisselend beeld op voor jullie fotoshoot. Je kunt achteraf ook nog een lekker drankje doen bij Radio Pannenkoek.

Fotolocatie Parkhoeve Breda-Noord

Boerderij Parkhoeve Breda-Noord ligt in een prachtige groene omgeving aan de rand van de wijk Hoge Vucht. Op deze boerderij leven onder andere ezels, schapen, geiten, varkens en verschillende knaagdieren en vogelsoorten. Je kunt een bezoek brengen aan de knuffelweide en stallen en door de velden lopen met de verschillende diersoorten tijdens jullie fotoshoot. Het maakt de shoot net wat organischer. Daarnaast is het ook mogelijk om een wandeling door de bloeiende tuin te maken. Een veelzijdige fotolocatie.

Fotolocatie Domaine D' Heerstaayen Strijbeek

Nog geen 20 minuten rijden vanaf Breda kom je op deze bijzondere locatie in Strijbeek, Domaine D' Heerstaayen. Je waant je even niet meer in Nederland, maar het het gevoel in een warm oord zoals Italië te zijn belandt met al die prachtige tuintjes, een wijngaard, bloemen pluktuin en oranjerie. Ook de kippetjes scharrelen hier vrolijk rond en de eitjes liggen vaak verstopt tussen de bloemen. Vanuit de boomgaard is een poortje in de hoge Meidoornhaag wat toegang biedt tot deze pluktuin met een Victoriaanse groenten kas met o.a. tomaten, meloenen, aubergines en artisjokken.

 

Een wandeling door de tuinen is al een belevenis op zich, geen hoekje waar niet over is nagedacht, teveel om op te noemen. Dit is niet alleen een geweldige fotolocatie, op deze locatie kun je ook trouwen, zie hier.

Fotolocatie Het MastBos Breda

Mastbos Breda & het Markdal, de achtertuin van Breda.

Het prachtige Mastbos Breda, een van de oudste bossen van Nederland, het bestaat al zo'n 500 jaar en is rijk vele soorten bomen en planten. Er zijn verschillende sprookjesachtige paden en looproutes te vinden die dit als de geschikte fotolocatie van Breda maken. Een fotoshoot in het bos hoeft niet saai te zijn, als je de mooie plekjes maar weet. Voor of na de shoot kun je hier ook nog een lekker drankje doen, een ijsbreker of activiteit werkt altijd goed mee.

Fotolocatie Centrum Breda

Het kloppend hart van Breda: de Grote Markt, de bruisende terrassen en natuurlijk de Grote Kerk. Een deel van Breda vol historie met verrassende plekjes om te ontdekken, zoals het intieme winkelhof ’t Sas, de prachtige Houtmarkt of de overdekte Barones. Door deze wandeling door het centrum te maken, gebeurt er niet alleen ontzettend veel, je hebt er ook bijna geen erg meer in dat je een fotoshoot aan het doen bent. 

Fotolocatie Chasse theater Breda

Rondom het Chassé theater bevinden zich een aantal industriële gebouwen die zich goed lenen voor de perfecte fotolocatie. Weer een hoop afwisseling door kleur en lijnen te combineren. Het Chassé theater bevind zich in de stad dus ook perfect te combineren met een stadswandeling. Op deze plek heb ik al meerdere malen fotoshoots gedaan en ik raak er niet op uitgekeken. Elke keer ontdek ik weer een nieuwe plek of compositie.

Fotolocatie paarse Galderse heide

Koppels die tijdens hun fotoshoot willen genieten van de prachtige, paarse heide moeten hun moment goed uitkiezen. De heide bloeit namelijk alleen van half augustus tot half september. Dus wellicht iets om te overwegen tijdens het kiezen van jullie trouwdatum als je jullie een fotoshoot in de paarse heide willen. De heide is omgeven met bos dus ook genoeg verschillende mogelijkheden naast de Paarse heide

Fotolocatie Brack Breda

Brack is een locatie gelegen in de Belcrum en hier bevind zich een bierbrouwerij. Vroeger was dit een oude papierfabriek en heeft heel lang leeg gestaan. Nu is het een bruisende industriële locatie geworden en ook het omliggende terrein is geweldig voor een fotoshoot. Deze fotoshoot is ook gaaf in combinatie met de Blind Walls Gallery. Op verschillende plekken in Breda zijn reusachtige schilderingen te vinden die je veel in de Belcrum kunt vinden.

Fotolocatie Kasteelplein & park Breda

Het Kasteelplein is een plein in Breda. Het ligt voor het kasteel van Breda en grenst aan het stadspark Valkenberg. Langs het Kasteelplein liggen twee bijzondere gebouwen, op Kasteelplein 10 de historische HBS, tegenwoordig het gerestaureerde Koningin Wilhelmina Paviljoen van de Koninklijke militaire academie, en aan dezelfde zijde het Gouverneurshuis. Mooie fotolocaties om goed te combineren met het Valkenberg park van Breda.

bottom of page